Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε μία τραγική αποτυχία»

 

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, για τη δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα. 

Μάλιστα, φανέρωσε πως υπάρχει «υψηλή πιθανότητα ως βεβαιότητα ανάμεσα στους συλληφθέντες να είναι ο δράστης της δολοφονίας. Έχουμε στοιχεία που θα αξιοποιήσουμε», ωστόσο δεν αναφέρθηκε ούτε αν ο ίδιος είχε λάβει ενημέρωση για τα έγγραφα που μιλούσαν για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ότι έρχονταν στην Ελλάδα ούτε ποιος έπρεπε να δράσει και  να δώσει τις αντίστοιχες εντολές για να αναχαιτιστούν οι χούλιγκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έκαναν ούτε γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Φιλαδάλφεια εφόσον η ΕΛΑΣ γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν.

Επίσης, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία» ενώ όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ γίνεται για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, απάντησε: «Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία».

[Πηγή]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال