Νέα Φιλαδέλφεια: Ολοκλήρωσαν την απολογία τους οι Κροάτες

 

Ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους κάποιοι εκ των 30 κατηγορουμένων που προσήχθησαν το πρωί, λίγο μετά τις 10, ενώπιον των τριών ανακριτών για να απολογηθούν για όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο γήπεδο της ΑΕΚ και είχαν ως αποτέλεσμα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης να πέσει νεκρός.

Ήδη έχει ολοκληρώσει την απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο Έλληνας ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελοκήπους, όπου χθες το μαγαζί του δέχθηκε καταδρομική επίθεση.

Επίσης, έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή του ένας από τους βασικούς Κροάτες κατηγορούμενους.

Ενώπιον των τριών ανακριτών υποστήριξαν ότι δεν βρέθηκαν στο χώρο του γηπέδου για να σκοτώσουν, αλλά για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων.

Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Πηγή: topontiki.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال