Η πολυτελής πόλη-φάντασμα Sheyang

Στους πρόποδες της Σενγιάνγκ, μιας βιομηχανικής πόλης στη βορειοανατολική Κίνα βρίσκεται το μυστηριώδες έργο State Guest Mansions, ένα συγκρότημα ακινήτων με περισσότερες από 250 πολυτελείς επαύλεις, οι οποίες είναι όλες εγκαταλελειμμένες.

Η ιστορία του State Guest Mansions ξεκίνησε το 2010, όταν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κινεζικό τομέα ακινήτων άκμαζαν.

Ο γίγαντας ακινήτων Greenland Group αγόρασε εκτάρια γης στους πρόποδες γύρω από το Shenyang και άρχισε να εργάζεται σε αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ένα καταφύγιο για τους πλούσιους και ισχυρούς της περιοχής.

260 βίλες ευρωπαϊκού στιλ άρχισαν να υψώνονται από το έδαφος, με μαρμάρινα δάπεδα και επιχρυσωμένους πολυελαίους να κρέμονται από τις οροφές, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, η ανάπτυξη σταμάτησε το 2018 και το μέρος ήταν από τότε μια πόλη φάντασμα .

«Τα πάντα εδώ έχουν μείνει εγκαταλελειμμένα», είπε πρόσφατα ένας ντόπιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όλα φαίνονται πολύ ανατριχιαστικά».

Ο κατασκευαστής ακινήτων δεν έκανε ποτέ επίσημη δήλωση σχετικά με το έργο State Guest Mansions και τι οδήγησε στην εγκατάλειψή του, αλλά πολλοί από τους ντόπιους πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τη διαφθορά.

«Ειλικρινά, ήταν λόγω επίσημης διαφθοράς», είπε ένας τοπικός αγρότης. «Έκοψαν τη χρηματοδότηση και σταμάτησαν τις ανεξέλεγκτες εξελίξεις, οπότε έμεινε μισοτελειωμένο. Αυτά θα είχαν πουληθεί για εκατομμύρια, αλλά οι πλούσιοι δεν αγόρασαν ούτε ένα από αυτά. Δεν χτίστηκαν για απλούς ανθρώπους».

Οι λόγοι για την αποτυχία του project παραμένουν ασαφείς, αλλά για πολλούς το εγκαταλελειμμένο πολυτελές μέρος που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα από το Πεκίνο είναι σύμβολο της τρέχουσας κινεζικής αγοράς κατοικίας, ενός κλάδου που έχει ακρωτηριαστεί από τις δικές του υπερβολές.

Χρόνια μετά την εγκατάλειψή τους, τα ημιτελή πολυτελή αρχοντικά έχουν σιγά-σιγά γίνει ένα με τη φύση και από τους απλούς αγρότες που δεν είχαν ποτέ την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Βοοειδή εκτρέφονται ανάμεσα σε αυτά τα κτίρια σε αποσύνθεση, μερικές φορές ακόμη και μέσα σε αυτά και τα γκαράζ τους, και οι λάτρεις των πόλεων φαντάσματα έρχονται συχνά εδώ για να εξερευνήσουν.

[Πηγή]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال