Σε κατ' οίκον περιορισμό οι τρεις που κράτησαν σε τρέιλερ τους 13 μετανάστες

Σε κατ' οίκον περιορισμό τίθενται μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομης κράτησης 13 μεταναστών σε τρέιλερ στον Έβρο. 

Σύμφωνα με το e-evros.gr, για την απόφαση προφυλάκισής τους ή μη υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, οπότε η τύχη τους αναμένεται να κριθεί εντός πέντε ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.  Μέχρι τότε, τους έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός, απαγορευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Δεμίρη, συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου που ανάρτησε το βίντεο που δείχνει τη «σύλληψη» των 13 μεταναστών, τους οποίους έβαλε στο τρέιλερ και μιλούσε γι’ αυτούς εντελώς απαξιωτικά, ο εντολέας του ουδέποτε χρησιμοποίησε βία εις βάρος τους.

«Ο άνθρωπος βρέθηκε στο σημείο αυτό επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο κατάστημα και την κατοικία του. Δεν είχε κανέναν σκοπό, πέραν του να καλέσει τις αρχές να προσέλθουν άμεσα στο σημείο για να επιληφθούν του ζητήματος», ανέφερε.

Όσον αφορά στο βίντεο, υποστήριξε ότι ο εντολέας του δηλώνει πλήρως μετανοημένος και πρόσθεσε ότι έβγαλε όλη του την οργή και αγανάκτηση εκείνη τη στιγμή. «Δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία, δεν χρησιμοποίησε οπλισμό και κάλεσε τις αρχές, πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال