Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του Blue Horizon

 

Στα δικαστήρια του Πειραιά βρίσκονται ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος (λοστρόμος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος) του Blue Horizon, που κατηγορούνται για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά.

Οι τέσσερις βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα –ο οποίος αναμένεται να ασκήσεις ποινικές διώξεις– και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον ανακριτή, από όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο λοστρόμος και ο ύπαρχος φέρονται να «έσπρωξαν τον άτυχο άνδρα στον θάνατο». Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Λίγο νωρίτερα, έγιναν γνωστά τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας - νεκροτομής, επιβεβαιώνοντας ότι ο θάνατος του Αντώνη επήλθε από πνιγμό, ενώ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, ο τραγικός και ο άδικος θάνατος του Αντώνη έχει σοκάρει και εξοργίσει το πανελλήνιο, τη στιγμή που νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Ενδεικτικό είναι το νέο βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας από παρακείμενο πλοίο της ίδιας εταιρείας, το οποίο θα απέπλεε λίγο μετά για Χανιά, και καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του άτυχου Αντώνη, ενώ ακούγονται οι κραυγές των επιβατών που εκλιπαρούν τα πληρώματα να σώσουν τον 36χρονο, ενώ το Blue Horizon απομακρύνεται και το άψυχο σώμα του νεαρού άνδρα ξεβράζεται πλέον στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ποιος ήταν ο Αντώνης

Ο άτυχος 36χρονος ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, γνωστός στην τοπική κοινωνία της πατρίδας του, που προσπαθούσε μέσα από το μεροκάματο να τα βγάλει πέρα. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, ενώ κρητικά μέσα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έκανε δουλειές του ποδαριού και θελήματα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ζούσε με τα αδέλφια του στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου, ενώ πρόσφατα είχαν χάσει και τη μητέρα τους.

Ο 36χρονος ερχόταν συχνά στην Αθήνα για προσωπικούς του λόγους, ενώ ταξίδευε αποκλειστικά με το πλοίο. Τα μέσα της Κρήτης, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήταν γνώριμος στα πληρώματα που εργάζονται στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Πηγή: efsyn.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال