Προσωρινά κρατούμενοι οι «σερίφηδες» του Έβρου

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης οι τρεις αυτόκλητοι σερίφηδες που «συνέλαβαν» και «φυλάκισαν» σε αυτοσχέδιο τρέιλερ 13 μετανάστες στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερους χωρίς κανέναν όρο τους 13 μετανάστες που είχαν «συλληφθεί» στον Έβρο.

Οι «σερίφηδες» διαχώρισαν οικογένειες και αιχμαλώτισαν μόνο νεαρούς άνδρες

Η Κατερίνα Γεωργιάδου, δικηγόρος των μεταναστών που εγκλωβίστηκαν από τον αυτόκλητο σερίφη γνωστοποίησε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως μετά από μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ομόφωνα στην αποφυλάκιση χωρίς όρους των προσφύγων που εκπροσωπεί η ίδια και ο δικηγόρος Γιάννης Πατζανακίδης. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε και η κα Γεωργιάδου, μοναδικό στοιχείο ήταν η κατάθεση του δράστη για αρπαγή και εμπρησμό.

Οι εννιά αποφυλακίστηκαν χωρίς όρους, ενώ οι δράστες της αρπαγής βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέας, αναφέρει η ίδια.

Τους διαχώρισαν και αιχμαλώτισαν μόνο νεαρούς άνδρες

Όπως δηλώνει η κα Γεωργιάδου, οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. «Τους άρπαξαν και τους έκλεισαν σε τρέιλερ, τους άφησαν εκεί για αρκετή ώρα και δεν μπορούσαν να βγουν. Ήταν κλεισμένοι και δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν».

Τα θύματα, μάλιστα, λένε πως τους ασκήθηκε βία.

Τέλος, η δικηγόρος γνωστοποιεί ότι υπήρχαν και οικογένειες με παιδιά και οι δράστες τούς διαχώρισαν: «Έβαλαν μόνο τους άντρες νεαρής ηλικίας στο τρέιλερ».

Πηγή: ethnos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال