Ξεπέρασαν τις 46.000 τα ραντεβού για νέες ταυτότητες

 Ξεπέρασαν τις 46.000 τα ραντεβού που κλείστηκαν έως τις 6 σήμερα το απόγευμα, μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr, για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Oι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν στην αίτησή τους την Αρχή Έκδοσης (κάποιο αστυνομικό τμήμα) με βάση τη διεύθυνση της μόνιμης ή προσωρινής διαμονής-κατοικίας  τους στην Ελλάδα, καθώς και την ημέρα και την ώρα που θα προσέλθουν για την αλλαγή της ταυτότητάς τους.

Η επιλογή της  Αρχής Έκδοσης γίνεται μέσα από συγκεκριμένη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία. Στην πλατφόρμα καταχωρούν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Σημειώνεται, ότι το ραντεβού για την αλλαγή ταυτότητας μπορεί να κλειστεί και από κάποιον τρίτο, όμως για να εξυπηρετηθεί ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει ο ίδιος (αυτοπρόσωπη παρουσία) στην Αρχή Έκδοσης.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος, αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, στο επιβεβαιωμένο email αποστέλλονται οι  βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την  Αρχή  Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Πηγή: in.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال