Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας

 

Η 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας.

Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  Για κάθε αυτοκτονία που καταμετράται, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που επιχειρούν το απονενοημένο διάβημα. Επιπλέον στα συμπεράσματα αναφέρεται πως μια προηγούμενη απόπειρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αυτοκτονία στο γενικό πληθυσμό.

Η αυτοκτονία είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15-29 ετών. Το 77% των αυτοκτονιών παγκοσμίως συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η κατάποση φυτοφαρμάκου, ο απαγχονισμός και τα πυροβόλα όπλα είναι μεταξύ των πιο κοινών μεθόδων αυτοκτονίας παγκοσμίως, αναφέρεται επίσης στα βασικά συμπεράσματα του ΠΟΥ με αφορμή την σημερινή ημέρα. 

-Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία, εάν ανησυχείτε για άτομο του περιβάλλοντός σας ή έχετε χάσει κάποιον οικείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε για να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλευτική στην ηλεκτρονική διεύθυνση help@suicide-help.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال