Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη-Αχτσιόγλου

 

Πέρα από τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής Αριστεράς έχει περάσει η πόλωση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το πινγκ πονγκ αιχμών και βολών ξεπέρασε χθες κάθε προηγούμενο, προμηνύοντας μια αδυσώπητη μάχη ενόψει της Κυριακής.

Μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες, ο Στέφανος Κασσελάκης εγκάλεσε την συνυποψήφιά του ότι αγνόησε τις προτάσεις που της είχε καταθέσει στις 11 Ιουλίου για να εμπλουτίσει την πολιτική της πλατφόρμα, ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι, ενώ απέδωσε στην κούραση και την αυπνία το ολίσθημά του να περιγράψει ως «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», απάντησε η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, για να επανέλθει στο θέμα από τη συχνότητα του Star περιγράφοντας τον κ. Κασσελάκη ως «ανέτοιμο».

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος υποστήριξε ότι η ίδια μπορεί να είναι εγγυήτρια της ενότητας στην παράταξη, επικαλούμενη την εμπειρία της, αλλά και τη συνύπαρξή της με τους συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η λέξη «σύντροφος» που χρησιμοποιούν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οικεία λέξη. Είναι σημαντικό, όπως είπε, να υπάρχει ένα κοινό πολιτικό σχέδιο, το οποίο θα τηρείται απ' όλους, ώστε να μην μπερδεύονται και οι πολίτες, αλλά και ν' αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις (σ.σ. «ανθρωποφαγικές», όπως τις χαρακτήρισε) και οι στοχοποιήσεις. Νωρίτερα, είχε σχολιάσει πως «άνθρωπός που είναι στο πλευρό του (σσ ο Στέφανος Κασσελάκης) είναι μόνιμα υβριστικός σε μένα και άλλα στελέχη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτός με τον κ. Πολάκη. Γι αυτό ζήτησα από τον Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές».

Σηκώνοντας το γάντι, αφού απαρίθμησε μία σειρά από «περιστατικά» ο Παύλος Πολάκης σχολίασε απευθυνόμενος στην κυρία Αχτσιόγλου πως «τότε έχεις κατέβει όλη τη σκάλα...» και «δείχνεις καθαρά τον δρόμο για την ανάγκη ΜΑΖΙΚΗΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ του Στέφανου Κασσελάκη την Κυριακή 24/9!!».

Τα πνεύματα, ωστόσο, οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν σε βίντεό του για την εξωτερική πολιτική χθες το βράδυ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ««δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου», δηλώνοντας θιασώτης του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο πεδίο. Δίνοντας, μάλιστα, συνέχεια, στα εσωκομματικά «καρφιά», «εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال