Οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

 

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους από την 1η Ιανουαρίου του 2024, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και τον έναν μισθό ετησίως. Μεγαλύτερες αυξήσεις προβλέπονται για όσους έχουν παιδιά, αλλά και για όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης.

Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται και αναλύονται όλα τα δεδομένα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, όπως διαμορφώνεται μετά τις αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα. Επίσης, παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των αυξήσεων από την αρχή του 2024 στους μισθούς όλων των μισθολογικών κλιμακίων, αλλά και πληροφορίες για τους βασικούς μισθούς των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστών, πανεπιστημιακών καθηγητών και όλων των άλλων δημοσίων λειτουργών που αμείβονται βάσει ειδικών μισθολογίων.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στο δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου του 2024

Τα ποσά των ανωτάτων ορίων αποδοχών και προσθέτων απολαβών διαμορφώνονται από 1η Ιανουαρίου 2024 ως εξής:

  • Γενικός Γραμματέας Υπουργείου: 5.121 ευρώ
  • Δικαστικοί λειτουργοί και κύριο προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους: 8.426,56 ευρώ.
  • Ιατροί του ΕΣΥ: 6.454 ευρώ.
  • Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας: 5.615 ευρώ.
  • Μέλη Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι.: 5.269,88 ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε, μεγαλύτερες αυξήσεις στις μηνιαίες τους αποδοχές θα δουν όσοι έχουν παιδιά. Για το πρώτο παιδί το επίδομα αυξάνεται κατά 20 ευρώ (από τα 50 σήμερα σε 70 ευρώ) ενώ όσοι έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά θα δουν το επίδομά τους αυξημένο κατά 50 ευρώ.

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال