Πόλεμος στο Ισραήλ: Πως θα επηρεάσει την Ελλάδα

 

O πόλεμος στο Ισραήλ ενδέχεται να δημιουργήσει και αλυσιδωτές οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες αφορούν στην ελληνική οικονομία.

Βασικό ζήτημα σε οικονομικό επίπεδο για την κυβέρνηση είναι το τι θα συμβεί με τις τιμές στην ενέργεια, καθώς και το πώς θα επηρεαστούν ανάλογο τόσο με τη διάρκεια του πολέμου όσο και με το εύρος των χωρών που θα περιλαμβάνει

Ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την απόφαση της S&P να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

«Το σημαντικό είναι ότι τώρα θα έχουμε διαφορετικού τύπου επενδυτές. Μέχρι τώρα είχαμε βραχυπρόθεσμους επενδυτές και τώρα θα έχουμε διαφορετικού τύπου επενδυτές, μακροπρόθεσμες επενδύσεις άλλα μεγαλύτερη προβλεψιμότητα με το τι γίνεται με το δημόσιο χρέος και τα διαθέσιμα κεφάλαια στην ελληνική οικονομία», τόνισε αρχικά.

Όσον αφορά στην κατάσταση με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο κ. Ομράν ανέφερε: «Υπάρχει αβεβαιότητα. Είδαμε ήδη να αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου ως μια σπασμωδική αντίδραση των αγορών στην εμπόλεμη σύγκρουση και αυτό είναι λογικό. Η αβεβαιότητα θα αυξηθεί εάν υπάρξει χερσαία επιχείρηση από το Ισραήλ. Μπορεί να δούμε τιμές πάνω από τα 100 δολάρια, και εκεί θα δουν οι καταναλωτές τις επιπτώσεις με την αύξηση των τιμών».

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال