Ισραήλ: Εντείνονται οι επιθέσεις στη Γάζα

 

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα της Κυριακής, έχοντας ανακοινώσει πως θα εντείνει τις επιθέσεις στον θύλακα. 

Αεροπορική επιδρομή έγινε και στη Δυτική Όχθη, ενώ συνεχίζεται η ένταση και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χάγκαρι, κάλεσε ξανά τους πολίτες της Γάζας να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της, ενώ επίκειται η χερσαία εισβολή.

«Για τη δική σας ασφάλεια, μετακινηθείτε προς τον νότο. Θα συνεχίσουμε τα πλήγματα στην περιοχή της πόλης της Γάζας και θα αυξήσουμε τις επιθέσεις», τόνισε. 

Μέχρι τώρα, στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.700 άνθρωποι. Οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.400 Ισραηλινούς όταν εξαπέλυσαν τη συντονισμένη επίθεσή τους. Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 4.385 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα. 

Το Σάββατο άνοιξε για λίγο το πέρασμα της Ράφα και επετράπη να περάσουν 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. 

Όμως, ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως οι προμήθειες που πέρασαν το Σάββατο αποτελούν μόλις το 4% εκείνων που εισάγονταν στη Λωρίδα της Γάζας προτού ξεσπάσει ο πόλεμος και ελάχιστες μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν έπειτα από δύο εβδομάδες αποκλεισμού.

Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιπυραυλικό σύστημα και Patriot στη Μέση Ανατολή 

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει αντιπυραυλικό σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερους Patriot στη Μέση Ανατολή, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή. 

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των ΗΠΑ στην περιοχή», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο. 

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال