Θεσσαλονίκη: 20χρονη έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της

 


Την καταδίκη μιας 20χρονης κοπέλας για συνέργεια σε εμπρησμό αποφάσισε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχη την 20χρονη ως συνεργό σε εμπρησμό, σε σπίτι φίλης της, και της επέβαλε 5ετή κάθειρξη. 

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2021, όταν η 20χρονη μαζί με μία ανήλικη, τότε, φίλη της έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα μίας άλλης κοπέλας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με συνέπεια αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της τρίτης κοπέλας με την οποία έκαναν παρέα και χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, να έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν αγοράσει από κατάστημα ψιλικών οινόπνευμα και η κίνησή αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την πράξη των δύο κοριτσιών. 

Στην απολογία της η 20χρονη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, υποστηρίζοντας επίσης πως θεωρούσε ότι εκείνη ήθελε απλώς να ζητήσει τον λόγο στην τρίτη κοπέλα. 

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη.
Πηγή: lifo.gr


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال