Επιστολή Κασσελάκη σε Κοτζιά

 

Με επιστολή του προς τον Νίκο Κοτζιά ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει πως είναι ανοιχτός στον διάλογο, αναφέροντας μάλιστα, πως κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, στέλνοντας σχετική επιστολή.

Στην εν λόγω επιστολή ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία».

Συμπληρώνει πως «στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας».

Στη συνέχεια της ίδια επιστολής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα».

Υπογραμμίζει παράλληλα: «Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν "μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης" απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ».

Ολοκληρώνοντας αναφέρει πως «για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».

[lifo.gr]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال