Νέα αυτοψία στα Τέμπη για τον πραγματικό αριθμό των νεκρών

 

Κατόπιν εορτής, νέα αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ πραγματοποιεί από χτες ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι, τρεις μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο τρένο!

Ο ανακριτής, που βρισκόταν ένα στάδιο πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, αναγκάστηκε από χτες να επανέλθει στο χώρο του ΟΣΕ, όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των τραίνων από το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Εκεί διενεργείται από χτες νέα αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τα θύματα στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών ήταν μόνο τα γνωστά 57, ή εάν τα ανθρώπινα μέλη, που βρέθηκαν πρόσφατα, ανήκουν σε άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, που επέβαιναν στις δύο αμαξοστοιχίες και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαΐμης βρίσκεται από χτες το πρωί στα συντρίμμια με ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι κόβουν λαμαρίνες και ψάχνουν για υπολείμματα ανθρώπινων μελών.

Και ώ του θαύματος, κατά τις ίδιες πηγές, από τη νέα έρευνα του ανακριτή, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί ανθρώπινες τρίχες, υπολείμματα οστών 2-3 εκατοστών και ανθρώπινο λίπος.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι, «σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, δεν θεωρείται ότι, θα συνεισφέρουν καινούρια στοιχεία στην έρευνα της Δικαιοσύνης, τα καινούρια ευρήματα. Ωστόσο, για λόγους ηθικής, κυρίως, πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου τα συντρίμμια, για να μην καταλείπεται αμφιβολία στους συγγενείς των θυμάτων».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ανακριτής θα αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εργαστηριακών αναλύσεων, για τα νέα ευρήματα στα συντρίμμια, προκειμένου να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Καταβάλλεται προσπάθεια, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα εργαστηριακή έρευνα, για το ενδεχόμενο μήπως υπάρξει ταυτοποίηση με την 57η επιβάτιδα, για την οποία δεν έχει βρεθεί τίποτα, καθώς φέρεται ότι, βρισκόταν στο μπαρ, στο πρώτο βαγόνι, που εξαϋλώθηκε.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Λάρισας, για το ενδεχόμενο να επιχειρήθηκε συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, επειδή τα συντρίμμια μπαζώθηκαν αμέσως με αμμοχάλικο, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας ότι, μπάζωσαν το σημείο και «θάφτηκαν» πολύτιμα στοιχεία της έρευνας. Όπως έχει αποκαλύψει ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα δεν ήταν ολοκληρωμένη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA.

[Πηγή]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال