Νεκρός 17χρονος Ρομά σε καταδίωξη


 Για εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού του όπλου κάνει λόγο ο αστυνομικός από το πιστόλι του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός υποστήριξε ότι «ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε έξω, κινήθηκε εναντίον μου και προσπάθησε να μου πάρει το όπλο. Εγώ αντιστάθηκα και τότε το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυματίστηκε».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις συνεπιβάτες του 17χρονου φέρονται να υποστήριξαν αρχικά ότι την ώρα του πυροβολισμού ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οδηγός του οχήματος ήταν ο 17χρονος που τραυματίστηκε θανάσιμα, συνοδηγός η 16χρονη κοπέλα του και στα πίσω καθίσματα κάθονταν δύο 17χρονοι φίλοι τους.

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα δείξει τη φορά που είχε η σφαίρα που έπληξε τον ανήλικο Ρομά. Και αυτό διότι θα δείξει εάν η σφαίρα τον έπληξε από κάτω προς τα πάνω ή σε ευθεία βολή, δηλαδή εάν η φορά της συνάδει με την περιγραφή που έχει δώσει ο εμπλεκόμενος αστυνομικός.

Ο 17χρονος που κατέληξε τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης και πιθανότατα αυτός να ήταν ο λόγος που δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στη Βοιωτία, υπό το φόβο επεισοδίων. Ήδη έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.:

«Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού».

[Πηγή]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال