Συνταξιούχος δώρισε στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο

 

Μία συνταξιούχος αγρότισσα έκανε δώρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο! Το όχημα αξίας 65.000 ευρώ παρέλαβε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Η Αθηνά Παπαχρήστου, 89 ετών, από το Μεσολόγγι, έδωσε 65.000 ευρώ και αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, το οποίο το παραχώρησε στο ΕΚΑΒ της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ταξίδεψε στο Μεσολόγγι ειδικά για τον σκοπό αυτό και για να τιμήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και την προσφορά της, παρέλαβε ο ίδιος τα κλειδιά του ασθενοφόρου.

Τη διαβεβαίωσε μάλιστα πως η μεγαλειώδης προσφορά της θα πιάσει τόπο, καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούν τώρα να προσφέρουν ακόμη καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 89 ετών γερόντισσα Αθηνά Παπαχρήστου, αποκάλυψε με τη σειρά της πως έκανε τη δωρεά αυτή στη μνήμη του συζύγου της, καθώς πριν από πολλά χρόνια κι όταν δεν υπήρχε τομέας ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, αναγκαζόταν συχνά να μεταφέρει η ίδια τον ασθενή άνδρα της και με μεγάλη ταλαιπωρία στα Γιάννενα, την Πάτρα ή την Αθήνα.

Το ακόμη πιο συγκινητικό μάλιστα είναι πως για τη δωρεά του ασθενοφόρου η κυρία Αθηνά αναγκάστηκε να ξοδέψει όλες τις οικονομίες της.

Ο Νίκος Παπαευσταθίου την ευχαρίστησε θερμά και ευχήθηκε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η ίδια από την πλευρά της ζήτησε ως αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα: Όταν περνά το ασθενοφόρο κάτω από το σπίτι της, το πλήρωμα να θυμάται να της χτυπάει τη σειρήνα!!…

Το θέμα κοινοποίησε με ανάρτησή του εργαζόμενος του ΕΚΑΒ:

«Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου δεν είναι ούτε εφοπλίστρια, ούτε βιομήχανος… Είναι συνταξιούχος αγρότισσα. Με το υστέρημά της μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας έκανε ένα κομπόδεμα και αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου… Παράδειγμα προς μίμηση.. Ό,τι δεν μπόρεσε η Πολιτεία, το κατάφερε η κυρία Αθηνά… Σε ευχαριστούμε», αναφέρει ο Βαγγέλης Μουλάρας.

ΠΟΕΔΗΝ: «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της»

Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν μείνει «άφωνοι» μπροστά το μεγαλείο αυτής της ηλικιωμένης γυναίκας:

«Τι να πούμε για την ηλικιωμένη συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και το ΕΚΑΒ της περιοχής ένα καινούργιο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ. Την μεγαλύτερη αξία έχει ότι η δωρεά αυτή έγινε από το υστέρημά της, από τις οικονομίες μιας ζωής. Μπράβο Την ευχαριστούμε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της. Είναι ένα μάθημα προς πάσα κατεύθυνση!», αναφέρει ο ίδιος.

Πηγή: newsit.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال