Σε έξαρση ο κορονοϊός: «Συναγερμός» από τον ΕΟΔΥ

 

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Οι Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ο συνδυασμός Covid-19 και λοιμώξεων του αναπνευστικού, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ενόψει και του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν και του συγχρωτισμού στα εορταστικά τραπέζια.

Τις τελευταίες 24ώρες έχουν καταγραφεί 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με τον ΕΟΔΥ να συστήνει εμβολιασμό, αλλά και μέτρα προστασίας -με σημαντικότερο τη χρήση μάσκας από όλους-, στους κλειστούς χώρους, και κυρίως από άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες.

Στα φαρμακεία σχηματίζονται ουρές από κόσμο που σπεύδει για rapid test.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη εξήγησε πού οφείλεται η αύξηση των κρυσμάτων του κορονοϊού και τόνισε ότι «έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση». Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας. «Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.

«Η Covid έχει το μερίδιο του λέοντος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία, υπάρχει υπετριπλασιασμός από άλλες χρονικές περιόδους, αλλά, σε σχέση με τις περιόδους πανδημίας, είμαστε πολύ χαμηλότερα».

Πηγή: ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال