Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

 

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας για τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς

Ο 18χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

Την έριξε ευθεία βολή, η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε ο 18χρονος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς.

Σταμάτησε η αιμορραγία του αστυνομικού

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος αστυνομικός συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Οι γιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς και, σύμφωνα με τον παππού του, που μίλησε στο MEGA, η αιμορραγία που παρουσίαζε έχει σταματήσει.

«Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός», είπε αρχικά ο κ. Γιώργος.

Και πρόσθεσε για τους δεκάδες συναδέλφους του σπεύδουν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα: «Όλοι εκεί είναι, πηγαίνουν όλοι, δεν φεύγουν από εκεί».

Ερωτώμενος αν οι γιατροί δίνουν ελπίδες στον 31χρονο, ο παππούς του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το ξέρουμε, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι γιατροί».

[tanea.gr]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال