Ρέντη: Ελεύθεροι οι πρώτοι από τους προσαχθέντες

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν πάνω από 80 προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η απελευθέρωση των πρώτων από τους προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, με κάποιους από αυτούς να είναι ανήλικοι, αλλά οι περισσότεροι ενήλικοι σύμφωνα με το MEGA. Νωρίτερα δεκάδες ήταν οι γονείς, καθώς και φίλοι και συγγενείς των πάνω από 400 προσαχθέντων, που έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη μπροστά στο κτίριο του Μεταγωγών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανάμεσα στους προσαχθέντες περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

Στο μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό». Ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στο μηρό κατά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Περαιά ζητάει να εποπτεύει η Εισαγγελία την Προανάκριση για διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση από χτες ένας αστυνομικός. 

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال