Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινά η υποβολή

 

Προθεσμία μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου έχουν εργοδότες, δημόσιοι φορείς και τράπεζες για να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ τις βεβαίωσεις για τις αποδοχές και πάσης φύσεως εισοδήματα απέκτησαν εντός του 2023 φορολογούμενοι, στοιχεία με βάση τα οποία θα προσυμπληρωθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί στο έντυπο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δηλώσεις για πρώτη φορά φέτος θα είναι προσυμπληρωμένες για 1 εκατομμύριο φορολογούμενους που απέκτησαν το 2023 εισοδήματα μόνο από μισθούς και συντάξεις και δεν είχαν καμία μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση. 

Οι δηλώσεις αυτές θα σταλούν αυτόματα από το σύστημα.

Η πλατφόρμα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει γύρω στα τέλη Μαρτίου, ενώ η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Όσοι επιλέξουν να πληρώσουν τον φόρο σε δόσεις και όχι εφάπαξ θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση μέχρι τέλος Ιουλίου και την τελευταία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2025.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال