Μαρινάκης: Επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες

 

Την επιστροφή για τρίτη χρονιά, στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης, λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους - αν και μετά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό όπου θα παραστεί 15μελής επιτροπή τους, φαίνεται να αλλάζουν τακτική, επιλέγοντας τους «ανοικτούς δρόμους», όπως ζήτησε εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως προϋπόθεση για ανοικτό διάλογο. Χθες αγρότες διανυκτέρευσαν στην πλατεία της Λάρισας με τα τρακτέρ τους, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έκαναν και στην Καρδίτσα και αλλού.

«Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο-και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι δεδομένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, για τρίτη χρονιά θα φτάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας υποδείξουν και από το αρμόδιο υπουργείο» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες και υπογράμμισε: «Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Πηγή: iefimerida.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال