Πολυχρονόπουλος: Το πόρισμα και η πορεία του «μαύρου χρήματος»

 

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρόνοπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ οι συγγενείς του για συνέργεια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει πάρει «ούτε 10 σεντς από τον Άλλον Άνθρωπο» ωστόσο το πόρισμα καταγράφει την πορεία του «μαύρου χρήματος» από το 2020 ως το 2022.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του «συγκρότησαν ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα δαπανηθούν αποκλειστικά για κοινωνικό- μη κερδοσκοπικό σκοπό, μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος”. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς τους σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιγνίων, αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών».

Όπως αναφέρει το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος μέσα σε δύο χρόνια, από 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι ανήκουν σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου συγκεντρώθηκαν περισσότερα του 1 εκατ. ευρώ και μεταφέρονταν μεγάλα ποσά προς λογαριασμούς Paypal, που συχνά χρησιμοποιούνται για on- line στοιχηματισμό.

Παράλληλα, το πόρισμα αναφέρει ότι διαπιστώθηκαν και διαδοχικές τραπεζικές αναλήψεις. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, διοχετεύονται σε ηλεκτρονικό τζόγο. Έσοδα από αυτόν επιστρέφουν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, “ξεπλένονται” και θεωρούνται προσωπική περιουσία των συγγενών του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, προσθέσει το πόρισμα.

Η πορεία του «μαύρου χρήματος» από το 2020 ως το 2022

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του χρησιμοποιούσαν προσωπικούς τους λογαριασμούς και παικτικούς λογαριασμούς για να τοποθετήσουν τα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι το τραπεζικό απόρρητο και να διακινήσουν μέσω αυτού, τα έσοδα από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα.

«Τα έσοδα μαζί με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις οικονομικές τους δραστηριότητες, σκοπεύοντας στη νομιμοποίησή τους».

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال