Τέμπη: Σβήστηκαν όλα τα βίντεο με την πορεία του τρένου

 

Μια σημαντική αναφορά αναφορικά με την έρευνα για αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών έκανε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Κώστας Λακαφώσης.

Ο πραγματογνώμονας που συμμετέχει στην ειδική ομάδα, η οποία εκπροσωπεί την προσπάθεια των οικογενειών των θυμάτων για αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπων ανέφερε στο MEGA: «Καταθέσαμε σήμερα το πόρισμα στον εφέτη ανακριτή κι αναφέρουμε ανάφλεξη άγνωστης ύλης».

Υπενθυμίζεται πως χθες μιλώντας στο One Channel o Γιώργος Φλωρίδης για το θέμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που στοιχειώνει την Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων ότι παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά, και να ελέγξουν τα βίντεο. «Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότητα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση», διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο MEGA αναφέρθηκε επίσης ότι το εύφλεκτο υλικό, ξυλόλιο έχει βρεθεί σε 7 διαφορετικά σημεία, και πως τέτοιο υλικό χρησιμοποιείται για να σβήνονται τα γκράφιτι. Επίσης αναφέρθηκε πως έχουν σβηστεί πολλά από τα βίντεο της σύγκρουσης.

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε το MEGA καθώς ανέφερε πως όλα τα βίντεο με την πορεία των δυο τρένων από τις κάμερες ασφαλείας των δυο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 έχουν σβηστεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα βίντεο αυτά σβήστηκαν και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος, αυτό έγινε επειδή δεν είχαν ζητηθεί για καιρό!

Πηγή: thestandard.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال