Τη Δευτέρα οι ποινές για τον Ηλία Μίχο

 

Χαμόγελα δικαίωσης σκόρπισε -εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας- η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία και αθώο για σωματεμπορία, ενώ αθώωσε τη μητέρα της 12χρονης - παρά την κατά κοινή ομολογία προκλητική πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού που ζητούσε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης.  

Ο Ηλίας Μίχος, που αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης, ιδίως στην περίπτωση που το δικαστήριο δεν του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.

Η συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης, Σοφία Πολυζωγοπούλου, ανέφερε σε δηλώσεις της πως το 12χρονο κορίτσι έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μιλήσει με την μητέρα της. «Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι κυρίως γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης » δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου πως «η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί».

«Η μητέρα είναι αθώα των κατηγοριών, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή και ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις και για τον βιασμό και για την μαστροπεία. Ήταν πραγματικά και για εμάς μεγάλη νίκη. Το παλέψαμε πάρα πολύ, με πάρα πολλά εμπόδια, όπου κάποια στιγμή θα τα πούμε. Εν τέλει αυτό που έλεγε η μητέρα από την πρώτη στιγμή και στήριζε και η 12χρονη, ότι δεν έχει καμία σχέση, αποδείχθηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου. Η μητέρα πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» επεσήμανε ο κ. Λύτρας.

Πηγή: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال