Μακελειό στη Μόσχα: Ο 15χρονος που έσωσε 100 άτομα

Δύο έφηβοι που βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους να διαφύγουν από την αίθουσα συναυλιών με τους τουλάχιστον 137 νεκρούς στη Μόσχα από την τρομοκρατική επίθεση, τιμήθηκαν από το σχολείο τους.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ, 15 ετών και οι δύο (συμμαθητές), έλαβαν ως επιβράβευση του ηρωισμού τους φορητούς υπολογιστές, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Καθώς εργάζονταν στα βεστιάρια του Crocus City Hall, επέδειξαν παραδειγματική ψυχραιμία, συνοδεύοντας προς την έξοδο ομάδες θεατών.

Σε πλάνα που καταγράφηκαν με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου διακρίνεται ο Ισλάμ Καλίλοφ να τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση από σειρά δεκάδων πανικόβλητων ανθρώπων. «Όλοι από εκεί!», φωνάζει.

«Για να πούμε την αλήθεια, φοβήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε στο ρωσικό ραδιοφωνικό δίκτυο BFM, προσθέτοντας πως επιβεβαίωσε πως κανείς δεν είχε μείνει πίσω πριν φύγει κι ο ίδιος από τον τόπο της τραγωδίας.

«Μας είχαν δείξει πού να στέλνουμε τον κόσμο σε περίπτωση συμβάντος. Γνώριζα που να τους οδηγήσω για να είναι ασφαλείς», εξήγησε ο ίδιος.

Ο συμμαθητής του Αρτιόμ Ντονσκόφ συνόδευσε άλλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούσε έξοδο διαφυγής από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο είχε πιάσει φωτιά.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ αναμένεται να τιμηθεί την 29η Μαρτίου από την Ένωση Μουσουλμάνων της Ρωσίας, μια σημαντική θρησκευτική οργάνωση, υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένας ακόμη ήρωας είναι θεατής που πήγε στη συναυλία με τη σύζυγό του και κατάφερε με τα γυμνά του χέρια να αφοπλίσει έναν από τους δράστες, μπροστά σε πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμό του, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι πήδηξε πάνω σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ εκείνος γέμιζε ξανά το όπλο του και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι μαζί με άλλο άνδρα, που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Επιπλέον, μέλος της ασφάλειας περιέγραψε στο Izvestia ότι μπλόκαρε, μαζί με άλλους τρεις άνδρες, μια πόρτα σε έναν διάδρομο, στην οποία πυροβολούσε ένας από τους δράστες, για να επιτρέψει σε μια ομάδα ανθρώπων που συνόδευε να φύγουν από το σημείο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال