Τέσσερα βραβεία Όσκαρ για το «Poor Things»

 

Το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου κατέκτησε τέσσερα βραβεία στην 96η ετήσια απονομή των Όσκαρ, στις κατηγορίες Σκηνογραφίας, Κομμώσεις-Μακιγιάζ, Σχεδιασμό Κοστουμιών και Α' Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία ήταν το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν το οποίο κατέκτησε 7, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, βραβείο ερμηνείας για τους Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Το Όσκαρ για τον καλύτερο σχεδιασμό κοστουμιών το έδωσε ο Τζον Σίνα ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή γυμνός.

Η Έμα Στόουν κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνία της στην ταινία «Poor Things». Ήδη βραβευμένη για τον ρόλο της στην ταινία «La La Land», η 35χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός αυτή τη φορά ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή εκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά να ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή.

Η Ντιβάιν Τζόι Ράντολφ κέρδισε το πρώτο βραβείο της βραδιάς: το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της πενθούσας μαγείρισσας στη χριστουγεννιάτικη ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα»

Το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Κίλιαν Μέρφι για την ερμηνία του στην ταινία  «Οπενχάιμερ», το πορτρέτο του πατέρα της ατομικής βόμβας, ταινία η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές και γνώρισε επίσης εμπορική επιτυχία.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Οπενχάιμερ», στον ρόλο του γραφειοκράτη που μετατρέπεται σε νέμεση του κεντρικού ήρωα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال