Ρούλα Πισπιρίγκου - Στο εδώλιο 5 Απριλίου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο Εφετείο είναι, πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ομόφωνη καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η κατηγορούμενη, μαυροφορεμένη και έχοντας στο λαιμό της κρεμασμένο ένα μεγάλο ξύλινο σταυρό , άκουσε με απόλυτη  ψυχραιμία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να την κρίνει ένοχη, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Έμοιαζε σαν να περίμενε την καταδικαστική κρίση δικαστών και ενόρκων . «Ήταν βεβαία ότι θα καταδικαστεί» θα έλεγε λίγο αργότερα ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας ο οποίος επέλεξε να μην ζητήσει από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στην εντολέα του κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. 

«Δεν μας ενδιαφέρει η μειωμένη ποινή, αλλά η αθώωση» εξήγησε ο συνήγορος δηλώνοντας «έκπληκτος» από την ομόφωνη απόφαση και βέβαιος ότι όλα θα ανατραπούν στο Εφετείο επιμένοντας πως πρόκειται για δικαστικό σκάνδαλο. Μάλιστα, ο συνήγορος έστρεψε τα βέλη του στους ενόρκους χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους «ατυχή». 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έσπευσε να ασκήσει έφεση πριν η πρόεδρος πει το «λύεται η συνεδρίαση». 

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος της κατηγορουμένης με την πρόεδρο.

Πρόεδρος: Κυρία κατηγορουμένη, έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση και να κριθεί η υπόθεση σας από ανώτερο δικαστήριο

Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη

Πρόεδρος: Μια χαρά.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε δυο χρόνια μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη όταν διαπιστώθηκε ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί θανατηφόρα δόση κεταμίνης. 

Χρειάστηκαν 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις, μαζί με τη χθεσινή, για να ανακοινώσει η πρόεδρος πως το δικαστήριο «κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και συγκεκριμένα για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού στις 29/1/22».

Οι δικαστές δέχτηκαν με την απόφαση τους πως η κατηγορούμενη προσπαθούσε για μήνες να βάλει τέλος στη ζωή του παιδιού της. Το σκεπτικό θα γίνει γνωστό με την καθαρογραφή της απόφασης την οποία η  υπεράσπιση της κατηγορούμενης αναμένει προκειμένου να προετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις της στο Εφετείο.   

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε τις κατηγορίες, έχοντας πάντα στο πλευρό της τη μητέρα, την αδελφή και τον πατριό της. Τα ίδια πρόσωπα ήταν και χθες κοντά της την ώρα που άκουγε, ενώ έμπαινε στη δικαστική αίθουσα, τα ισόβια. Η 35χρονη μπορεί να παρακολουθούσε τη διαδικασία σαν να αφορούσε άλλο πρόσωπο,  ωστόσο, η μητέρα της στο άκουσμα των ισοβίων λύγισε και η μικρότερη κόρη της έσπευσε να την παρηγορήσει. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης κάθισε, για μια ακόμη φορά στις τελευταίες θέσεις της κατάμεστης από κόσμο δικαστικής αίθουσας, μακριά από την κατηγορούμενη με την οποία έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Δίπλα του ο πατέρας του για να τον στηρίξει. Όταν η πρόεδρος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση για ενοχή της πρώην συζύγου του ο Μάνος Δασκαλάκης σηκώθηκε από τη θέση του και βγήκε από την αίθουσα. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν αλλά , μέσω του συνηγόρου του, δήλωσε «απόλυτα δικαιωμένος» και πεπεισμένος πως δικαιώθηκε η μνήμη της κόρης του. 

Άλλωστε,  εμφανίζεται αποφασισμένος να στηρίξει την κατηγορία σε βάρος της πρώην συζύγου του μέχρι το τέλος αφού πλέον μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία και των τριών παιδιών του. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου  θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο στις 5 Απριλίου, καθώς συνεχίζεται η δίκη της για το θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένα και Ίριδα. 

Η κατηγορούμενη και σε αυτή την υπόθεση υποστηρίζει ότι είναι αθώα και αναμένεται τους επόμενους μήνες να δώσει «μάχη» προκειμένου να πείσει για τους ισχυρισμούς της. 

Πηγή: newsbeast.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال