Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ και τρίτος κατηγορούμενος

 

Ελεύθερος με εγγύηση «μαμούθ» ένας ακόμα κατηγορούμενος, ο τρίτος κατά σειρά για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών.

Αμέσως μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος ο οποίος, όπως και οι προηγούμενοι δύο, προέρχεται από την ΕΡΓΟΣΕ, αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με σύμφωνη γνώμη της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και της Ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο κύκλος των απολογιών θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου. Στην υπόθεση αυτή, ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται στους 23. Πρόκειται για 14 δημόσιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις, 4 δημόσιους υπάλληλους της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων και 5 νόμιμους εκπροσώπους και υπαλλήλους της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Πηγή: topontiki.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال