Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δολοφόνος της Κυριακής

 

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο «φως» για τα τραγικά λάθη που σημειώθηκαν το βράδυ της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αλλά και από την απολογία του 39χρονου δράστη.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, οι αστυνομικοί δεν πήραν καν τα στοιχεία της, όταν πήγε στο τμήμα να ζητήσει βοήθεια. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σχετικά με το ποιος απομάκρυνε τελικά το μαχαίρι του φόνου, αφού οι καταθέσεις του σκοπού και της Αξιωματικού Υπηρεσίας δεν συμπίπτουν.

Λίγη ώρα μετά την κηδεία της Κυριακής, ο 39χρονος δράστης πέρασε χθες το κατώφλι του Εισαγγελέα, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα πρώτα και μόνα λόγια του 39χρονου φονιά των Αγίων Αναργύρων, στην ανακρίτρια.

Επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα και έδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Ουσιαστικά αυτό που ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του, επικαλούμενος σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ζήτησε να μην κρατηθεί λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων και να κρατηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπως και τελικώς αποφασίστηκε.

Προφυλακίστηκε ωστόσο θα κρατείται προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

H ΕΡΤ αναφέρει πως μέσα στο υπόμνημα γίνεται επίκληση στοιχείων από τον ιατρικό φάκελο προς επίρρωση των ισχυρισμών του για τα σοβαρά ψυχιατρικά.

Όπως προκύπτει τα τελευταία χρόνια έχουν συνταγογραφηθεί στον 39χρονο 16 διαφορετικά φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές παθήσεις, χωρίς βεβαίως είναι γνωστό εαν λάμβανε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή ή εαν την λάμβανε κατά διαστήματα.

Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2013 έως και το 2023, είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον επτά φορές σε ψυχιατρεία της Αθήνας.

Μόλις τον προηγούμενο χρόνο, το 2023, μέσα σε πέντε μήνες, από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρεται ότι είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ δήλωσε και τοξικοεξαρτημένος.

[Πηγή]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال