Οι λόγοι που πρέπει να τρώτε περισσότερα ψάρια

 

Το ψάρι είναι μια από τις πιο ευεργετικές πηγές πρωτεΐνης για τη διατροφή σας. Είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για να διατηρείτε το σώμα σας υγιές και τους μυς σας δυνατούς. Τα ψάρια δεν επηρεάζουν θετικά μόνο τους μυς σας, αλλά και άλλες λειτουργίες του σώματός σας, όπως το συκώτι, τον εγκέφαλό σας, ακόμα και τον ύπνο σας. Φροντίστε λοιπόν να ενσωματώνετε τα ψάρια στη διατροφή σας για να αποκομίσετε αυτά τα 4 οφέλη των ψαριών για την υγεία.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανακοπής και στεφανιαίας νόσου. Τα ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς σας και να αποτρέψουν χρόνιες παθήσεις.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι καταναλώνουν ψάρια τακτικά είχαν περισσότερη φαιά ουσία του εγκεφάλου, η οποία μειώνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου και την επιδείνωση που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές της εγκεφαλικής λειτουργίας. Αν και σημείωσαν ότι η κατανάλωση θαλασσινών συσχετίστηκε επίσης με υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου στον εγκέφαλο, δεν συσχετίστηκε με εγκεφαλική νευροπάθεια.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης όταν λαμβάνεται με έναν εκλεκτικό αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI), σε έναν τύπο αντικαταθλιπτικού. Αν και υπάρχουν αναφορές ότι το ιχθυέλαιο μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης από μόνο του, χρειάζεται ακόμη να διεξαχθεί περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί αυτός ο ισχυρισμός.

Βοηθά στη βελτίωση της όρασης και της υγείας των ματιών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ευεργετικά για τη βελτίωση της όρασης και της υγείας των ματιών. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος και τα μάτια είναι πολύ συγκεντρωμένα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα χρειάζονται για να διατηρήσουν την υγεία και τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα ευρήματα του AHRQ. Τα ψάρια είναι μια από τις καλύτερες πηγές αυτών των καλών λιπαρών.

Καταναλώστε άφορα ψάρια και νιώστε πολύ καλύτερα από την πρώτη μέρα που θα τα εντ5άξετρε στο διαιτολόγιό σας.

Πηγή: healthweb.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال