Πόσο βελτιώνουν τη ζωή μας τα apps υγείας

 

Η κινητή υγειονομική περίθαλψη είναι το μέλλον και είτε είστε ο ασθενής είτε ο γιατρός, σίγουρα θα μπορείτε να απολαμβάνετε αμέτρητα οφέλη από τη χρήση εφαρμογών υγείας για κινητά στην καθημερινή ζωή. Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά σε αυτά τα οφέλη.

Τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών υγείας για κινητά στο μέλλον

1. Καλύτερη συλλογή δεδομένων υγείας με εφαρμογές υγείας για κινητές συσκευές

Οι εφαρμογές υγείας για κινητές συσκευές, ειδικά αυτές που προσφέρουν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας μέσω έξυπνων φορητών συσκευών υγείας, επιτρέπουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στα δεδομένα υγείας του ασθενούς. Οι γιατροί μπορούν να συλλέξουν και να ανακτήσουν κλινικά δεδομένα ασθενών με ένα μόνο κλικ. Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν πιο ολοκληρωμένες, ενημερωμένες και έγκαιρες ιατρικές αποφάσεις. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση, να οργανώνουν και να αποθηκεύουν τα δικά τους ιατρικά αρχεία σε ένα μέρος για καλύτερη αυτοεξυπηρέτηση. Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν την έγκαιρη ανίχνευση χρόνιων παθήσεων όπως γλαύκωμα, ακανόνιστα μοτίβα αναπνοής, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και προβλήματα ψυχικής υγείας. Συλλέγοντας δεδομένα και ανιχνεύοντας αλλαγές στις συνθήκες πριν γίνουν σοβαρές, οι εφαρμογές υγείας για κινητά συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής μας ευημερίας.

2. Μειώστε τα ιατρικά λάθη που μπορούν να προληφθούν

Οι επαγγελματίες υγείας απαιτούν πρόσβαση σε πολλούς τύπους κλινικών πόρων για τη λήψη ακριβών διαγνωστικών αποφάσεων. Με τη βοήθεια εφαρμογών υγείας για κινητές συσκευές, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων ιατρικών και φαρμάκων και εργαστηριακών αποτελεσμάτων μέσα σε ένα λεπτό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές και εφαρμογές για οδηγούς αναφοράς φαρμάκων, ιατρικές αριθμομηχανές, κλινικές οδηγίες και άλλα βοηθήματα υποστήριξης αποφάσεων. Αυτές οι υποστηρίξεις μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη διάγνωση της νόσου και στις αποφάσεις θεραπείας. Οι ενημερωμένες ιατρικές αποφάσεις μειώνουν το ποσοστό σφάλματος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και τη γνώση της πρακτικής. Από την πλευρά του ασθενούς, μπορούν να λάβουν έγκαιρη προειδοποίηση για τον εντοπισμό των επιπλοκών και να προγραμματίσουν τη θεραπεία τους ανάλογα.

3. Μειώστε το κόστος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα νοσοκομεία

Οι υπηρεσίες εικονικής φροντίδας, για παράδειγμα, η τηλεϊατρική και η τηλευγεία προσφέρουν ώθηση στη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας όχι μόνο για τους παρόχους υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για τους χρήστες των υπηρεσιών. Σύμφωνα με μια έκθεση με τίτλο The Digital Revolution Comes to US Healthcare από την Goldman Sachs, οι ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να αποφέρουν περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση υγειονομικής περίθαλψης. Γενικά, οι εφαρμογές υγείας για κινητά μειώνουν τις περιττές διαδικασίες και μειώνουν το κόστος περίθαλψης μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών που μπορούν να προληφθούν και τα ποσοστά επανεισδοχής στο νοσοκομείο.

4. Βελτιώστε την επικοινωνία ασθενή-γιατρού

Η επικοινωνία ήταν πάντα ένα σύνθετο πρόβλημα στην υγειονομική περίθαλψη. Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να οικοδομήσουν μια σαφή, ακριβή και έγκαιρη αλληλεπίδραση με τους ασθενείς τους. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να παρέχεται ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς και να μειωθεί η ιατρική αμέλεια. Ωστόσο, οι παραδοσιακές διαδικασίες διαπροσωπικής επικοινωνίας έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους, η οποία συνήθως οδηγεί σε κακή επικοινωνία και κακά αποτελέσματα φροντίδας ασθενών.

Με τις προόδους της τεχνολογίας για κινητά, οι εφαρμογές υγείας για κινητά μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό επικοινωνίας προσφέροντας μεταβλητά εργαλεία για να διατηρούν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και γιατρών 24/7. Με άλλα λόγια, οι εφαρμογές επικοινωνίας ασθενούς-ιατρού μπορούν να παρέχουν μια πιο αποτελεσματική ροή ιατρικών εργασιών διατηρώντας τους γιατρούς συνδεδεμένους με τους ασθενείς από απόσταση και χωρίς κόπο.

Για παράδειγμα, μέσω ασφαλών μηνυμάτων κειμένου ή βιντεοκλήσεων, οι ασθενείς μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού με γιατρούς, να επικοινωνήσουν με τους φροντιστές. Επιπλέον, μπορούν ακόμη και να παραγγείλουν συνταγές από φαρμακεία και να τις παραδώσουν απευθείας στο σπίτι τους. Οι ασθενείς μπορούν τώρα να αναλάβουν έναν πιο ενεργό και ενημερωμένο ρόλο στη διαχείριση της υγείας τους. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εμπλοκής των ασθενών στη δική τους υγεία, τόσο καλύτερες εμπειρίες και αποτελέσματα υγείας.

Η αποτελεσματική επικοινωνία δεν ωφελεί μόνο τους καταναλωτές υγείας αλλά και τους παρόχους. Οι γιατροί μπορούν να παρέχουν ιατρικές οδηγίες μέσω εικονικών διαβουλεύσεων από οπουδήποτε στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές υγείας για κινητά επιτρέπουν στους γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς μετά το χειρουργείο, να διευκολύνουν την ταχύτερη έξοδο και να πραγματοποιούν εικονικές παρακολουθήσεις για να αυξήσουν την μετεγχειρητική αποκατάσταση και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των ασθενών.

5. Ενθαρρύνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, οι εφαρμογές υγιεινής ζωής είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές mHealth αυτή τη στιγμή. Με τη δημοτικότητα των προηγμένων ψηφιακών αξεσουάρ, όπως τα έξυπνα ρολόγια και τα προγράμματα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, οι εφαρμογές υγιούς ζωής έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να παραμένουν σε φόρμα, να ακολουθούν αυστηρές δίαιτες ή να βελτιώνουν τον κύκλο του ύπνου τους. Επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τον ύπνο, τη μάζα σώματος, την πρόσληψη τροφής, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή τους πίεση, πρόσληψη θερμίδων και άλλα προσωπικά δεδομένα. Η κατοχή τέτοιων δεδομένων θα βοηθήσει τα άτομα να θέτουν ασφαλείς και λογικούς στόχους φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτών των εφαρμογών, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να επιτύχουν τον υγιεινό τρόπο ζωής που θέλουν. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν αυτά τα δεδομένα με τους προσωπικούς εκπαιδευτές ή φίλους τους για να λάβουν περισσότερες συμβουλές και υποστήριξη.

Πηγή: healthweb.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال