Κιβωτός του Κόσμου: Ραγδαίες εξελίξεις σε δύο μέτωπα

 Στον προθάλαμο του ανακριτή βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος και 7 ακόμη εργαζόμενοι της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς το επόμενο δεκαήμερο αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα σκέλη της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία της Αθήνας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων εις βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης και 7 συνεργατών του για το σκέλος που αφορά σε κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού», ενώ την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που χειρίζεται το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, αναμένεται να καλέσει τουλάχιστον 4 πρόσωπα σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Η έρευνα από τις δύο εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή ολοκληρώθηκε με ελαφρά καθυστέρηση, καθώς μετά τις εξηγήσεις που παρείχαν ο πατήρ Αντώνιος και οι υπάλληλοι της δομής, κάποιοι εκ των υπόπτων πρότειναν μάρτυρες υπερασπίσεώς τους. Η λήψη των πολύωρων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μαρτυρικών καταθέσεων καθυστέρησε την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία πέρασε στα χέρια άλλου εισαγγελέα.

Πρόκειται για την Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία μελετά το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης για να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση διώξεων ή μη. Η έρευνα διαβιβάστηκε, αφού -αν και αρχικά διεξήχθη από εισαγγελείς ανηλίκων λόγω της ηλικίας των καταγγελλόντων- όλοι οι ύποπτοι είναι ενήλικες. Πλέον, η τελική κρίση για την άσκηση διώξεων ανήκει στην κ. Τριανταφύλλου, η οποία, αν προχωρήσει στην άσκηση διώξεων, θα καταστήσει επίσημα κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο και θα τον οδηγήσει σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία, από την οποία θα κριθεί και η προσωρινή του κράτηση.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία έχει καταστήσει 8 πρόσωπα ως υπόπτους για την υπόθεση, ενώ εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ερευνώνται ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας, ένα ζευγάρι από δομή στα Γιάννενα και τέσσερα πρόσωπα από δομές σε Χίο και Βόλο. Ο ιερέας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροήν, αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδυνάμων. Για το κακούργημα βρέθηκε στο… μικροσκόπιο της έρευνας έπειτα από καταγγελίες δύο αγοριών, ενώ λίγο καιρό αργότερα προστέθηκαν στη δικογραφία καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής.

Πάντως, πριν από λίγες εβδομάδες ο πατήρ Αντώνιος έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του υπομνήματός του, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”». Ο ίδιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, ύστερα από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της “Κιβωτού”, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, φορείς και Μέσα. Δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)», σημείωνε χαρακτηριστικά.

πηγή: eleftherostypos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال