Εύα Καϊλή - Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι

 

Άρση στο καθεστώς της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της Εύας Καϊλή, αποφασίστηκε το πρωί της Πέμπτης.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν υποχρεούται πλέον να φορά βραχιολάκι, όρος που της είχε τεθεί με την αποφυλάκισή της στις 14 Απριλίου 2023.

Το μέτρο με το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» δεν είναι πλέον απαραίτητο για την υπόλοιπη έρευνα και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστικό έλεγχο, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Eric Van Duyse.

Πρόκειται για ένα αίτημα που είχε γίνει από την υπερασπιστική πλευρά της Εύας Καϊλή, καθώς όπως έχει σημειώσει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητα της».

Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Ελεύθεροι υπό όρους, χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκαν ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων, ενώ επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Σε κατ’οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال