Βελιγράδι: Σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους

 

Νέο μακελειό με νεαρό ένοπλο δράστη έγινε στη Σερβία μόλις μία ημέρα μετά την επίθεση στο σχολείο του Βελιγραδίου.

Τη στιγμή που η Σερβία βρίσκεται σε εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση σε σχολείο στο Βελιγράδι από 13χρονο μαθητή, άλλο ένα μακελειό συγκλονίζει τη Σερβία.

Νεαρός 21 ενός ετών άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει, περνώντας από τουλάχιστον 3 χωριά  κοντά στη Μλαντέ-νοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας.

Η οργισμένη επίθεση του 21χρονου ξεκίνησε μετά από καβγά που είχε στο προαύλιο ενός σχολείου.

Το νεότερο θύμα του Ούρους Μπλάζιτς – όπως ονομάζεται ο δράστης- είναι ένα παιδί 14 ετών. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, η αδερφή του και ένας ακόμη 21χρονος.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει, στην έρευνα συμμετείχαν 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών ο δράστης συνελήφθη.

Η Σερβία βρίσκεται στην 3η θέση σε όπλα ανά κάτοικο. 19 νεκροί σε 48 ώρες σε δύο περιστατικά με νεαρούς δράστες.

Το προφίλ του νέου μακελάρη της Σερβίας Ούρος Μπλάζιτς

Ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο όμως είχε προβληματική συμπροφορά και πάρα πολλά αδήλωτα όπλα στο σπίτι του ενώ ο πατέρας του είναι στρατιωτικός.

Η κυβέρνηση εξετάζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως εμπλέκεται σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς θεωρούν πως στο αυτοκίνητο επέβαιναν και άλλα άτρομα και εκείνος πυροβολούσε.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: madata.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال