Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών

 

Τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια από τους αδειούχους, έστω κι αν οι περισσότεροι προσπαθούν να κάνουν οικονομικές διακοπές. 

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι αυξημένη και τα πλοία να αναχωρούν με πληρότητες που αγγίζουν το 100%. 

Η μεγάλη φυγή του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου συνεχίζεται, με την κίνηση να είναι αυξημένη -και σήμερα- στα λιμάνια, στους σταθμούς των λεωφορείων και στις εθνικές οδούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή θα είναι η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων πέντε ετών.

 Μαζική απόβαση καταγράφεται στο λιμάνι του Πειραιά από όπου σήμερα θα αναχωρήσουν 23 δρομολόγια και θα μετακινηθούν 21.699 ταξιδιώτες.

Γεμάτα αναχωρούν από το πρωί της Κυριακής τα πλοία και από την πύλη του Αργοσαρωνικού με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν τους κοντινούς προορισμούς για μια ανάσα δροσιάς.

Από τη Ραφήνα θα αποπλεύσουν 12 και μαζί τους θα ταξιδέψουν για τα νησιά 7.150 εκδρομείς, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 9 δρομολόγια και θα μετακινηθούν 1.593 τουρίστες

Πολλοί είναι οι Έλληνες που ταξιδεύουν αλλά κυρίως νέα παιδιά που αναζητούν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς μετά τις πανελλήνιες και την ανακοίνωση των βάσεων.

Τα υπεραστικά λεωφορεία αναχωρούν από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου βρισκόμαστε με πληρότητα που αγγίζει το 100% και κυρίως προς προορισμούς των Νομών Αχαϊας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Στην κορύφωση του μαζικού κύματος φυγής των εκδρομέων η πρωτεύουσα αδειάζει ωστόσο καλό θα είναι όσο έχουν προγραμματίσει για σήμερα να μετακινηθούν να ξεκινήσουν νωρίς καθώς η κίνηση καταγράφεται αυξημένη και στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Πηγή: ΕΡΤ

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال