Πυρκαγιές στο Μάουι - Στους 80 οι νεκροί

 

Περίπου 1.000 άνθρωποι αγνοούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι στη Χαβάη την ώρα που ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με νεότερο απολογισμό έχει ανέβει στους 80.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι παραδέχονται ότι ήταν «αδύνατο» να προειδοποιηθούν γρήγορα οι κάτοικοι για τις πυρκαγιές που πλήττουν τη Χαβάη.

Με τον νεότερο απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 80, μεγάλες περιοχές του νησιού Μάουι αποδεκατισμένες και την ιστορική πόλη Lahaina να έχει μετατραπεί σε απέραντη έκταση με ερείπια, ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι πρώτες βοήθειες φτάνουν σε μέρη του νησιού που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτα λόγω των πυρκαγιών.

«Βλέπουμε απώλειες ζωών», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκριν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε». Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Μάουι, Τζον Πελετιέ, εκτίμησε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται στους 1.000, ενώ προειδοποίησε πως «ειλικρινά δεν γνωρίζουμε».

«Επειδή δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και επειδή δεν μπορούν να έρθουν στην ευρύτερη κοιλάδα όσο γρήγορα θα θέλαμε, μέχρι να ρυθμίσουμε κάποια από αυτά τα βασικά πράγματα, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβείς αριθμούς».

Η Lahaina, μια πόλη-θέρετρο περίπου 13.000 κατοίκων που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του Μάουι, έχει καταστραφεί πλήρως, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι η ηλεκτροδότηση, το νερό και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο παραμένουν εκτός λειτουργίας.

{Πηγή}

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال