Νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

 

Διευκρινίσεις για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης καλώντας τον κόσμο να μην σπεύδει να εκδώσει ταυτότητες αλλά να περιμένει την 25η Σεπτεμβρίου καθώς πρόκειται για «μια καινούρια ταυτότητα που έρχεται στη χώρα μας μετά από 62 χρόνια».

«Την προηγούμενη ταυτότητα τη βγάλαμε για πρώτη φορά το 1961» δήλωσε ο κ. Λογοθέτης στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στα σημαντικά στοιχεία αυτής της αλλαγής ύστερα από εξήντα χρόνια.

Και όπως τόνισε, η νέα ταυτότητα «είναι μια αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτος να αλλάζουμε κάποια πράγματα ανάλογα με την εποχή».

Μιλώντας για το σχήμα και τα χαρακτηριστικά της νέας ταυτότητας είπε ότι είναι μια ταυτότητα σε πολύ μικρότερο μέγεθος, στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και ότι προσομοιάζει το δίπλωμα που έχουμε τώρα. Εκτός από τα πρακτικά ζητήματα τόνισε ότι η νέα ταυτότητα είναι πιο ασφαλής.

Εξασφαλίζεται η μοναδικότητα της ταυτότητας

«Η ταυτότητα είναι τόσο κοινό έγγραφο σε όλους μας που ξεχνάμε καμιά φορά γιατί τη χρησιμοποιούμε. Την χρησιμοποιούμε λοιπόν για συμβόλαια, μεταβιβάσεις, γάμους. Αυτά, λοιπόν, όταν μια ταυτότητα μπορεί εύκολα πλέον να πλαστογραφηθεί, μας αφήνει έκθετους, αν θέλετε, σε τέτοιες απάτες. Με την καινούρια ταυτότητα η μοναδικότητά της εξασφαλίζεται. Γίνεται πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη η πλαστογράφησή της και έτσι προστατεύεται πολύ».

Και όπως επισήμανε με τη νέα ταυτότητα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και εκτός χωρών Σένγκεν, σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να έχουμε αυτή την αναφορά στον αριθμό (σ.σ. της ταυτότητας) , θα αναγνωρίζεται αυτόματα ηλεκτρονικά», σημείωσε ο κ. Λογοθέτης.

Πηγή: enikos.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال