Ισραήλ: Ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχεται στη Γάζα

 

Ανοιχτό είναι το πέρασμα της Ράφα για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

«Η αυτοκινητοπομπή βοήθειας που αναμένεται ότι θα εισέλθει σήμερα περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και περιορισμένη ποσότητα τροφίμων (κονσερβοποιημένα προϊόντα)», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ δήλωσε ότι τα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου μπορεί να ανοίξουν το Σάββατο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες.

Άγνωστο πόσο θα παραμείνει ανοιχτό

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία έλεγε ότι «έλαβε πληροφορίες» ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 π.μ. «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνει ανοιχτό για τους ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Αναμένουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση που ανοίξουν και οι πολίτες των ΗΠΑ που επιχειρούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο θα πρέπει να αναμένουν ένα δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές του περάσματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να φύγουν «το συντομότερο δυνατό» από Αίγυπτο και Ιορδανία

Το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του που βρίσκονται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία να φύγουν από τις χώρες αυτές “το συντομότερο δυνατό” εξαιτίας “της επιδείνωσης των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ”.

Αντίστοιχη προειδοποίηση, επιπέδου 4 – που είναι και το πιο υψηλό-, έχει ήδη εκδοθεί για την Τουρκία, ενώ η σύσταση για το Μαρόκο αναθεωρήθηκε στο επίπεδο 3, με τις αρχές να συνιστούν στους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή.

[protothema.gr]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال