Σημάδια που μας δείχνουν ότι έχουμε κοριούς στο σπίτι

 

Οι κοριοί είναι επίμονα παράσιτα που μπορούν να μολύνουν τα σπίτια μας χωρίς να το γνωρίζουμε. Αυτά τα μικρά έντομα που ρουφούν το αίμα είναι διαβόητα για την πρόκληση δυσφορίας και τις άγρυπνες νύχτες. Για να αποφευχθεί μια πλήρης μόλυνση, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τα σημάδια των κοριών από νωρίς. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να μάθετε αν έχετε κοριούς στο σπίτι σας:

Δαγκώματα και δερματικές αντιδράσεις

Τα τσιμπήματα κοριών εμφανίζονται συχνά σε ομαδική ή ευθεία γραμμή, προκαλώντας φαγούρα, ερυθρότητα στο δέρμα. Ενώ τα δαγκώματα τους δεν είναι πάντα οριστικό σημάδι, μπορεί να είναι ένδειξη της παρουσίας τους.

Σκουριασμένοι ή σκούροι λεκέδες

Οι κοριοί αφήνουν πίσω τους σκουριασμένους ή σκούρους λεκέδες σε στρώματα, κλινοσκεπάσματα ή έπιπλα. Αυτοί οι λεκέδες είναι στην πραγματικότητα αποξηραμένο αίμα ή περιττώματα από τα ζωύφια και μπορούν να βρεθούν σε περιοχές όπου κρύβονται ή τρέφονται.

Περιττώματα και τσόφλια αυγών

Οι κοριοί αποβάλλουν τους εξωσκελετούς τους καθώς μεγαλώνουν, αφήνοντας πίσω τους ημιδιαφανή τσόφλια αυγών και σκούρα περιττώματα που μοιάζουν με νιφάδες πιπεριού. Αυτά τα σημάδια μπορούν να βρεθούν σε ρωγμές, ραφές στρώματος ή στο πάτωμα κοντά στις μολυσμένες περιοχές.

Οσμή μούχλας

Μια χαρακτηριστική μυρωδιά μούχλας συχνά συνοδεύει μια σημαντική προσβολή από κοριούς. Η μυρωδιά προκαλείται από την απελευθέρωση φερομονών από τα σφάλματα. Αν παρατηρήσετε ένα δυσάρεστο άρωμα που θυμίζει κόλιανδρο, μπορεί να είναι ένδειξη της παρουσίας τους.

Ενεργοί κοριοί

Ενώ οι κοριοί είναι άπιαστοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να εντοπιστούν τη νύχτα όταν βγαίνουν για να ταΐσουν. Χρησιμοποιώντας έναν φακό, επιθεωρήστε προσεκτικά το στρώμα, τα έπιπλα και τις ρωγμές στους τοίχους για ζωντανά ζωύφια, τα οποία έχουν χρώμα κοκκινοκαφέ και περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου.

Εάν υποψιάζεστε προσβολή από κοριούς, είναι απαραίτητο να λάβετε άμεσα μέτρα. Επικοινωνήστε με μια επαγγελματική εταιρεία ελέγχου παρασίτων για να αξιολογήσετε την κατάσταση και να παρέχετε αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας για την εξάλειψη αυτών των ανεπιθύμητων φιλοξενουμένων.

Πηγή: coolhome.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال