Ισραήλ: Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

 Σειρήνες για επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες ηχούν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, ενώ τρόμος επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Διακόπηκε και η συνεδρίαση της Κνεσέτ που ήταν σε εξέλιξη.

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν ξανά σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ καθώς και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Ακούστηκαν εκρήξεις αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Απόρροια του συναγερμού που σήμανε και στην Ισραήλ, ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση της Κνεσέτ, που βρισκόταν σε εξέλιξη, με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τα καταφύγια.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην Κνεσέτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι άκουσε «με τεράστιο πόνο» τις ιστορίες των οικογενειών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, τις αγκάλιασε και μίλησε για τη δέσμευσή του να τις επανενώσει.

«Είμαστε αμείλικτοι σε αυτή την προσπάθεια να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και μωρά» είπε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξή του και ευχαρίστησε επίσης τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθειά τους.

Πηγή: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال