Συνάντηση του Ιράν με τον ηγέτη της Χαμάς

 «Μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να κλιμακώσει τις συγκρούσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», προειδοποίησε το Ιράν με αφορμή την κρίση στο Παλαιστινιακό.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, και του εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης και τη μη επέκταση των συγκρούσεων», δήλωσε, όπως μετέδωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι όποιος ενδιαφέρεται να αποτρέψει την ανάπτυξη της κρίσης πρέπει να αποτρέψει τις «τρέχουσες βάρβαρες επιθέσεις» του Ισραήλ εναντίον «πολών και αμάχων στη Γάζα». Ο Ιρανός αξιωματούχος επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ για την πλήρη υποστήριξή τους στο Ισραήλ.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν, βρέθηκε στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ιράκ, τον Λίβανο και τη Συρία.

Συνάντησε επίσης τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε το Σάββατο 14/10, ο οποίος εδρεύει στη χώρα.

Αίγυπτος: Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας, λέει ο πρόεδρος Σίσι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι η αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία.

Στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, κατά τη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν στο Κάιρο, ο Σίσι είπε επίσης ότι απορρίπτει τη στοχοθέτηση αμάχων.

Οι σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της και, εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού σε όλο το βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με πυραύλους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال