Προφυλακιστέος ο 42χρονος youtuber

 

Προφυλακιστέςο κρίθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος youtuber από το Κερατσίνι, ο οποίος κατηγορείται για τον βασανισμό δύο ατόμων ΑμεΑ σε live streaming.

Ο youtuber κατά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι τα άτομα που εμφανίζονταν στα live του δεν είναι ΑμεΑ.

Επισήμανε δε, ότι όλες οι πράξεις που μεταδόθηκαν live έγιναν με την συναίνεση των ατόμων, που φαίνονται στο βίντεο να υποβάλλονται σε βασανιστήρια επί πληρωμή χρηστών που παρακολουθούσαν. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το χρονικό της υπόθεσης με τον βασανισμό των AμεΑ

Ο 42χρονος είχε δημιουργήσει λογαριασμό σε διαδικτυακή πλατφόρμα, που αναπαραγάγει βίντεο με εγγεγραμμένους χρήστες. Στη συνέχεια, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση της κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος ότι είναι ΑμέΑ. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πράξη του γινόταν κατ’ εξακολούθηση.

Σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο κανάλι του κατηγορούμενου στο διαδίκτυο φαίνεται ένας φίλος του 42χρονου κατηγορούμενου να αγκαλιάζει μια 21χρονη γυναίκα ΑμεΑ. Τη θωπεύει, σε ζωντανή μετάδοση στο youtube με χιλιάδες χρήστες να παρακολουθούν. Σε αυτά τα στιγμιότυπα, χρήστης του youtube ζητά να χτυπηθεί ο δεύτερος ΑμεΑ με taser. Αμέσως, η επιθυμία του γίνεται πράξη.

Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας συνέλαβαν τον 42χρονο επ` αυτοφώρω την ώρα που μετέδιδε ζωντανά μέσα από το προσωπικό του κανάλι στο Υoutube. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες, εξύβριση, μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

[lifo.gr]

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال