ΣΥΡΙΖΑ - H 11άδα του Κασσελάκη

 

Εννέα γυναίκες και δύο άνδρες συνθέτουν την νέα «ομάδα κρούσης» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τους οποίους και παρουσιάζει το φύλλο της Τετάρτης της κομματικής εφημερίδας «Η Αυγή».

Πρόκειται για στελέχη με τεχνοκρατική αύρα αλλά και μήνυμα αποκέντρωσης καθώς ελάχιστοι από τους 11 προέρχονται από την Αθήνα. Η νέα ομάδα κρούσης είναι η εξής:

Θανάσης Οικονόμου: Τον συντονισμό της στεγαστικής πολιτικής που αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την ηγεσία της Κουμουνδούρου αναλαμβάνει ο Θανάσης Οικονόμου από τα Γιάννενα. Από το 2009 έως το 2012 είχε διατελέσει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ άλλν, είχε εκλεγεί και διατελέσει μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ιωαννίων και αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕΒΕ.

Πρώην βουλευτής και πλέον πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, ο συντονιστής Στεγαστικής Πολιτικής, Θανάσης Οικονόμου

Λίλα Σουλελέ: Η Λίλα Σουλελέ, εξ Ιωαννίνων και εκείνη, αναπληρώτρια συντονίστρια Δικαιοσύνης. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και εξειδικεύτηκε στο Δημόσιο Δίκαιο και στις συμβάσεις δημοσίων έργων. Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος με κύριο αντικείμενο το Αστικό, Εταιρικό, Τραπεζικό και Φαρμακευτικό Δίκαιο, ενώ είναι παρούσα από τα μαθητικά της χρόνια στα κοινωνικά κινήματα.

Τζένη Αρσένη: Σκηνοθέτρια και θεατρολόγος, δραστηριοποιείται στην Α’ Αθήνας και είναι συντονίστρια Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι σπούδες της περιλαμβάνουν Θεατρολογία, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Όπερας και Κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική και έχει κάνει διδακτορική διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από διεθνείς οργανισμούς. Ως σκηνοθέτρια έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς φορείς.

Έφη Μιχελάκη: Από την Κοζάνη με σπουδές στις Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση των Επιχειρήσεων – MBA» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο την «εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη Δημοκρατία». Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια Πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Έφη Μιχελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα

Μυρτώ Κοροβέση: Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογίες» εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία, είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργαζόταν στην εστίαση. Έχει κατακτήσει την 3η πανελλαδική θέση σε φιλοσοφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών.

Η Μυρτώ Κοροβέση είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος

Χρύσα Καραγιάννη: Ήταν υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, είναι αναπληρώτρια συντονίστρια Τουρισμού. Σπούδασε Βιολογία και κατέχει δύο μεταπτυχιακά στη Διατροφή και στη Διαιτολογία. Εργάζεται από το 1995 ως κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος. Διατελεί πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων. Είναι, επίσης, μέλος του ΔΣ της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ρόδου και του Συλλόγου «Ροδαυγή» για παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Η Χρύσα Καραγιάννη ήταν υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Αγγελική Λεβέντη: Από την Ανατολική Αττική αναλαμβάνει συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Έχει σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία και εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών της από το 2004, έχοντας συμμετάσχει στην ομάδα δημιουργίας του ΑΜΚΑ. Κατά το παρελθόν έχει εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος. Μεταξύ άλλων έχει εκπονήσει Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Πολίτη σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Η νέα συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής Αγγελική Λεβέντη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Θοδωρής Δουλουμπέκης: Από το Ρέθυμνο είναι πολιτικός μηχανικός. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Βασικό αντικείμενο της εργασίας του μέχρι σήμερα είναι οι αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες, καθώς και η διαχείριση οικιστικών και εμπορικών projects. Από το 2020 είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ρεθύμνου. Από το 2014 μέχρι το 2019 ήταν επικεφαλής των οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα.

Βασικό αντικείμενο του Θανάση Δουλουμπέκη οι αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες

Κατερίνα Μπέρδου: Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομική και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο και είναι νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν.Έβρου για δύο θητείες 2015-2021 και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου σκέψης και προβληματισμού «ΣΥΝ-ΟΛΟ».

Νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών η Κατερίνα Μπέρδου

Νατάσα Γκαρά: Έχει διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου. Έχει συνεχή κοινωνική και πολιτική δράση με σκοπό την ανάδειξη ζητημάτων του Έβρου.

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Νατάσα Γκαρά

Κλειώ Αγγουράκη: Από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σπούδασε Επικοινωνία, ΜΜΕ, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διατηρεί τη δική της επιχείρηση στον τομέα της μηχανογράφησης εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τον κλάδο της εστίασης. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερως στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών.

πηγή: newsbeast.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال