Όλιβερ - Άφαντο το πόρισμα για τον θάνατό του

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αράχωβας με αίτημα για να βρεθεί ο ένοχος του βασανισμού του Όλιβερ διοργανώνουν φιλόζωοι την ερχόμενη Κυριακή (17/12), εν αναμονή και του πορίσματος του ειδικού πραγματογνώμονα για τις συνθήκες θανάτου του χάσκι.

Στο μεταξύ η αντιδικία μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη τον σκύλο συνεχίζεται.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων τον Όλιβερ ακολουθούσε μια αγέλη σκύλων.

Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού, ωστόσο, δεν αποδέχεται αυτή την εκδοχή και προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα και τις ανακοινώσεις των αρχών αναμένονται εντός της εβδομάδας - αν και είχαν υπάρξει πληροφορίες πως θα είχαν ήδη ανακοινωθεί αλλά ακόμα καθυστερούν, με την αστυνομία να δηλώνει πως εξετάσει όλα τα στοιχεία από το προανακριτικό υλικό.

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Πάντως, μέχρι στιγμής τα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ δείχνουν διχογνωμία.

Υπενθυμίζεται πως μια δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση έφερε νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του σκύλου στην Αράχωβα. Σύμφωνα με αυτή, εξετάζεται το γεγονός ότι ο σκύλος έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων και δεν κακοποιήθηκε από μεταλλικό αντικείμενο. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζουν και οι αστυνομικές αρχές, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι μέσω καμερών ασφαλείας.

Επίσης υπενθυμίζεται πως στις έρευνες για την κακοποίηση του σκύλου συμμετέχει και κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών. «Από την έρευνα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ύποπτος από την περιοχή, ή γενικότερα ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος», δήλωσε πρόσφατα η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ανέφερε πως η πραγματογνωμοσύνη, γίνεται με βάση τις φωτογραφίες που τράβηξε η πρώτη κτηνίατρος που εξέτασε εν ζωή τον Όλιβερ. Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε, πάντως, ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό δεν δείχνουν κάποιον άνθρωπο να παρεμβαίνει.

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال