Γάζα: Εικόνες Αποκάλυψης μετά από 100 μέρες πολέμου

 

Το βίντεο του BBC αποτυπώνει το θηριώδες μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα από τα ισραηλινά πλήγματα. Ο έως τώρα θλιβερός απολογισμός των νεκρών.

Εικόνες δυστοπίας έρχονται από την ισοπεδωμένη Γάζα, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ισραήλ εδώ και 100 ημέρες, ως αντίποινα κατά της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 10.000 βόμβες και πύραυλοι σε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη Γάζα από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Γάζας, πάνω από το 50% των σπιτιών στον απομονωμένο θύλακα έχουν καταστραφεί, είναι ακατοίκητα ή έχουν υποστεί ζημιές.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 2 εκατ. κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, δηλαδή το 85% του πληθυσμού- έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Χθες, Κυριακή (14/1) συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από την έναρξη του αιματηρού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.140 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τον ισραηλινό απολογισμό. Περίπου 250 άνθρωποι συνελήθησαν όμηροι κατά την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Περίπου 100 απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου και οι συγγενείς αυτών που εξακολουθούν να κρατούνται ασκούν πίεση για την απελευθέρωσή τους.

Από τις 7 Οκτωβρίου, οι βομβαρδισμοί και οι αδιάκοπες ανταλλαγές πυρών σ' αυτή τη στενή λωρίδα γης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 23.968 Παλαιστινίους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και ανηλίκους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 60.582, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Με αφορμή το θλιβερό ορόσημο των 100 ημερών πολέμου, το BBC δημοσίευσε πλάνα από drone που δείχνουν τα συντρίμμια που έχουν αφήσει πίσω τους τα εκατοντάδες πλήγματα που έχει δεχθεί η Γάζα.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Χαν Γιουνίς, τον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι και τη Ράφα αποτυπώνουν το θηριώδες μέγεθος της καταστροφής. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال