ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms

Αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ και ζητούν προσωπικά στοιχεία τους, έχει γίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Για τον λόγο αυτόν, εφιστά την προσοχή όλων, εξηγώντας πως ο ΕΟΠΠΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:

• εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φάκελος Ασφάλισης Υγείας.

• το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή, είναι η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/.

Η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στοιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

Από: zougla.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال