Μεσολόγγι: Τι κατέθεσε φίλος του Μπάμπη

 

Μία μαρτυρία πολύ καλού φίλου του Μπάμπη, ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της δολοφονίας του.

Ο φίλος του Μπάμπη είχε κληθεί για κατάθεση από τις Αρχές στο Μεσολόγγι και είχε μιλήσει για το άγχος του για τα χρήματα που του χρωστούσε ο κρεοπώλης. Μάλιστα, σύμφωνα με το Live News, ο κρεοπώλης είχε επιχειρήσει να ρίξει ευθύνες στον φίλο αυτό του Μπάμπη.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για το πότε έκλεισε το ραντεβού με τον Μπάμπη, είπε αυθημερόν και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο 31χρονος είχε ήδη νωρίτερα αναφέρει στον φίλο του πως θα πάει μαζί με τον κρεοπώλη για κυνήγι, απάντησε ότι το είχαν κανονίσει λίγο νωρίτερα.

Στη συνέχεια, αναφέρει πως όταν επιβιβάστηκε ο Μπάμπης στο αυτοκίνητό του, του είπε πως είχε πάει για φαγητό με τον φίλο του στα Μούσουρα. Σε αυτά τα δύο σημεία, ο κρεοπώλης επιδιώκει να εμπλέξει τον φίλο του Μπάμπη.

Οι αναφορές του κρεοπώλη στον φίλο του Μπάμπη

Αστυνομία: «Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε με τον Μπάμπη στις 04-01-2024. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πως εξηγείτε ότι ο Μπάμπης είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον φίλο του ότι θα συναντιόσασταν;

Κρεοπώλης: «Όπως σας είπα και προηγουμένως κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 04-01-2024 και περί την ώρα 17:30».

Αστυνομία: «Τι συζητήσατε με τον Μπάμπη όταν μπήκε στο αυτοκίνητο σας; Που θα πηγαίνατε;»

Κρεοπώλης: «Αφού επιβιβάστηκε, μου είπε από μόνος του ότι είχε πάει για περπάτημα με τον φίλο του προς τα Μούσουρα την ίδια μέρα στις 04-01-24 και ότι «έφαγαν βροχή» μόνο αυτό είπαμε εκείνη τη στιγμή και τίποτε άλλο».

Όσα κατέθεσε στις Αρχές ο φίλος του Μπάμπη

Ο φίλος του Μπάμπη, όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, είπε πως γνώριζε τον φόβο του Μπάμπη προς αυτόν τον άνθρωπο.

«18:30 τον κάλεσα για να μάθω τι είχε κανονίσει και εκείνος μου απάντησε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Εγώ του πρότεινα να μην πάει. Αφενός, γιατί είναι επικίνδυνο το κυνήγι την νύχτα και αφετέρου γιατί γνώριζα ότι ο κρεοπώλης του χρωστούσε 17.000 ευρώ και είχα μια ανησυχία για αυτό, πλην όμως, ο Μπαμπης ήταν κάθετος και θα πήγαινε για κυνήγι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μετά τον κάλεσα 20:12 και του ανέφερα ότι έπρεπε να έρθει να ψήσουμε χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Τις τελευταίες ημέρες ήταν προβληματισμένος και μου ανάφερε ότι είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά. Αν συνέβαινε κάτι άλλο θα μου το έλεγε γιατί μου τα έλεγε όλα».

«Το ξέρει όλο το Μεσολόγγι ότι του χρώσταγε χρήματα ο κρεοπώλης»

Ο φίλος του Μπάμπη είχε μιλήσει στην εκπομπή Live News, πριν ο κρεοπώλης κατηγορηθεί για τη δολοφονία του 31χρονου και είχε πει πως «όλο το Μεσολόγγι ξέρει ότι του χρώσταγε χρήματα ο κρεοπώλης» και ότι όταν έγινε γνωστή η εξαφάνισή του «όλοι τον έψαχναν και αυτός ήταν χαλαρός».

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι με είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Εμένα μου λέει ‘’θα πάω για κυνήγι στο τάδε σημείο΄’’ και του λέω ‘’εντάξει φίλε, καλώς’’. Αυτό είχε γίνει 6.30 η ώρα, είχε γίνει νωρίς. Την άλλη μέρα, όταν με πήρε η μητέρα του, επειδή με τον Μπάμπη μιλούσαμε, μήπως γνωρίζω πού είναι. Ήρεμος ήταν, το μόνο του άγχος ήταν αυτό με τα χρήματα, δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση με τα άτομα εκείνα. Τον (φίλο του Μπάμπη) που έχει βγει και στα κανάλια, τον ήξερα μέσω του Μπάμπη του φίλου μου μόνο. Τον άλλον τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή φατσικά τον ξέρω, να μην το βρίσω τώρα, τέλος πάντων ρεμάλι, αυτό. Δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό αυτό, το ξέρει όλο το Μεσολόγγι που λέει ο λόγος, ότι του χρώσταγε χρήματα τον πήγαινέ από μέρα σε μέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές από ότι ξέρω. Εμένα δεν μου το πολυέλεγε γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δεν μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα και είπα ‘’δουλεύεις έξω μεροκάματο, ταλαιπωριέσαι για να δίνεις έτσι τα χρήματά σου;’’. Ξέρω ότι τα είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρεις φορές. Τρεις έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα. Σηκώθηκε και έφυγε(ο κρεοπώλης). Όλοι τον έψαχναν και αυτός ήταν χαλαρός που ήταν ο τελευταίος που ήταν μαζί του».

Πηγή: newsbeast.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال