Γλυφάδα: Τo κίνητρo που όπλισε το χέρι του 75χρονου

Ένας έντονος καυγάς προηγήθηκε πριν από το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όπου ο 75χρονος Αιγύπτιος σκότωσε την εφοπλίστρια και άλλους δύο, δίνοντας μετά και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο 75χρονος «Αρης» πήγε νωρίς το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα. Πήγε εκεί αποφασισμένος να ζητήσει δεύτερη ευκαιρία για να πάρει πίσω τη δουλειά του. Είχε, πάντως, την καραμπίνα και το περίστροφο στο αυτοκίνητό του.

Έφτασε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μαρία Καρνέση και ακολούθησε έντονος καυγάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφοπλίστρια τού ζήτησε σε έντονο ύφος να αποχωρήσει από το γραφείο της. Εκείνος έφυγε αλλά επέστρεψε οπλισμένος. Κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε αποφασισμένος να σκοτώσει. Και ακολούθησε το μακελειό.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Αιγύπτιος στην ερώτηση «πού πήγαινε», απάντησε: «Να ξεκαθαρίσω με τα αφεντικά», χωρίς να αναφέρει κάτι για όπλα.

Επί 36 συναπτά χρόνια εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας ο 75χρονος Αιγύπτιος Α.Μ., ο οποίος δολοφόνησε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα.

Οι εργαζόμενοι τον ήξεραν με το μικρό του όνομα («Άρης»), ενώ το ίδιο γνωστός ήταν και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ιδιοκτητών της εταιρίας.

Ο 75χρονος ήταν για πάρα πολύ καιρό ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια από εργαζόμενος της εταιρίας είχε γίνει και φροντιστής των σπιτιών της. Είχε πρόσβαση σε όλες τις πολυτελείς οικίες τους, σε μία εκ των οποίων μάλιστα του είχε παραχωρηθεί χώρος για να ζει και ο ίδιος. Επίσης, είχε αναλάβει τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας του σπιτιού.

Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε στον Αιγύπτιο η απόλυσή του. Εκείνος θεώρησε ότι ήταν άδικο για εκείνον, ωστόσο, κανείς δεν περίμενε τη δολοφονική του αντίδραση. Από τον τρόπο δράσης του οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Πήγε στην ναυτιλιακή εταιρεία με σκοπό να σκοτώσει τα «αφεντικά», όπως τα χαρακτήρισε, και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Εισέβαλε το πρωί στον υπόγειο χώρο πάρκινγκ με το αυτοκίνητό του και στάθμευσε. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο από το κλιμακοστάσιο και πυροβόλησε στο κεφάλι αρχικά τον CEO της εταιρίας (μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας). Στη συνέχεια, πυροβόλησε με την ίδια κοντόκανη καραμπίνα τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον σταματήσει. Στο τέλος μετέβη στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι.

Με γρήγορες κινήσεις κατευθύνθηκε σε μία αποθήκη στο υπόγειο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μαζί του είχε και ένα περίστροφο, το οποίο το άφησε στο αυτοκίνητό του. Στο Ασκληπιείο της Βούλας νοσηλεύονται δύο εργαζόμενοι στην εταιρία που έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Πρόκειται για γυναίκες που άκουσαν τους πυροβολισμούς και έμειναν για ώρα μόνες τους μέχρι να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Σε ερώτηση προς αστυνομικές πηγές για το κίνητρο του Αιγύπτιου αναφέρεται ότι σχετίζεται με την πρόσφατη απόλυσή του, την οποία ουδέποτε αποδέχτηκε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال