ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα

 

Άγνωστες λεπτομέρειες και περιστατικά κρύβει η σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη και τον γνωστό εργατολόγο και μέλος της Πολιτικής Γραμματεία Διονύση Τεμπονέρα. 

Τα όσα συνέβησαν προχθές κατά τη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου ξεκίνησαν εβδομάδες πριν, με αφορμή την εκδήλωση με ομιλητές τον ίδιο και τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιογλου.

Συγκεκριμένα, παραμονές της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη τελικά ο κ. Κασσελάκης, ο Διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον κ. Τεμπονέρα και φέρεται να κόμισε μήνυμα του Προέδρου. Αυτό δεν ήταν άλλο από τη διακοπή της συνεργασίας του κ. Τεμπονέρα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινη βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής, δείχνοντας εμμέσως την αποδοκιμασία του κ. Κασσελάκη για την παρουσία του κ. Τεμπονέρα στο πάνελ των ομιλητών.

«Κομμένος από την πρόεδρο»

Ο κ. Τεμπονέρας δεν δημοσιοποίησε τότε το θέμα, αλλά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχθές, αυτό ήρθε μοιραία στην επιφάνεια, όταν ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος προσωπικά στο μέλος του οργάνου φέρεται να του είπε πως «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

«Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις», φέρεται να του αντέτεινε, ο κ. Τεμπονέρας, συμπληρώνοντας πως έχει τρεις μήνες να προσκληθεί στα κομματικά μέσα και πως πληροφορείται πως είναι «κομμένος από τον Προέδρο» και δεύτερον ότι «με πήρε τηλέφωνο ο Διευθυντής σου εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία στην ΚΟ που καθημερινά επί ώρες ασχολούμαι και στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, παραμονές της εκδήλωσης».

Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες ανακατατάξεις επιστημονικών συνεργατών και συμβούλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκαλώντας προβληματισμό σε πολλά κομματικά στελέχη.

Από: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال